Volg ons via facebook:

Volg ons via twitter:
Home Jeugd t/m 11 Jeugd vanaf 12 Ouders School Info & Contact

Volg ons via hyves:

Geen zin om erover te praten?

Als je gepest wordt, dan wil je dat voor jezelf houden. Het is al erg genoeg dat die ene jongen of meisje je steeds opnieuw weer pest en je voor gek zet op internet. Je vervelende mailtjes stuurt  of zelfs op Hyves een gekke foto van je zet.

Je voelt je dan rot. Het liefs kruip je weg in een hoekje en wil je dat het stopt. Maar hoe zorg je ervoor dat het stopt?

Iemand kan niet aan de buitenkant zien of je gepest wordt. Je zal het zelf moeten vertellen. Praat er met je ouders of met je meester of juf over, samen kunnen jullie dan zoeken naar een oplossing om de pester te laten stoppen. Ook lucht het op om er met iemand over te praten. Je gaat je hierdoor minder rot voelen. Wees niet bang en hou in gedachten dat het niet jouw schuld is dat je gepest wordt!!

Als het pesten heel erg is of je wordt bedreigd, dan kun je zelfs met de politie praten. Je kunt dan samen met je ouders op het politiebureau vertellen dat je gepest/bedreigd wordt.  Samen met de politie gaan jullie een plan maken om het te laten stoppen en de pester  te straffen.

Ook als je weet dat er iemand gepest wordt moet je hierover met je ouders of meester/juf praten. Door erover te praten kunnen er oplossingen gevonden worden.


Back (history)